Igor Longo, psiholog i psihoterapeut

gsm: 098 904 3473
e-mail: igor.longo47@gmail.com
web: www.igor-longo.com

Razno

Nešto od onoga što čitam

Otrov RazvodaKnjiga R. A. Warshaka, psihologa koji se godinama bavi tematikom braka i posljedicama brakorazvoda na djecu i njihove odnose s roditeljima je – „MUST HAVE“ za sve one koji imaju doticaja (prvenstveno) s djecom.

Autor do u detalje razrađuje raznovrsne situacije u kojima roditelji koriste metode manipulacije, kako bi drugog roditelja odvojili od djeteta. OTROV RAZVODA potiče čitatelja na razmatranje mogućih opcija i na preuzimanje inicijative za promjenu stanja.

Knjiga bi mogla biti obvezatan priručnik djelatnicima centara za socijalnu skrb, obiteljskih centara, stručno razvojnim službama u školama, odgajateljima u domovima za djecu bez roditeljske skrbi, učiteljima, odgajateljima u predškolskom odgoju, studentima humanističkih fakulteta, sucima koji donose odluke o povjeravanju djeteta roditeljima… dakako, i roditeljima koji ulaze u brakorazvodni postupak.

Kupiti!

Izdavač ALGORITAM, Zagreb (www.algoritam.hr) 2008.; 129 kuna

 

Godišnji odmor – nekoliko slika s Korzike i Sardinije.

Korzika – Godisnji 2008 (5,26MB)

Korzika – Godisnji 2008 (5,26MB)

 

Nešto od onoga što čitam

Moji profesionalni interesi su raznovrsni. Poslovi koje obavljam kako na svom radnom mjestu, tako i u “slobodno” vrijeme zahtijevaju posjedovanje pravovremenih, cjelovitih i provjerenih informacija. Čitati volim. Internet mi još nije pogasio taj gušt.

Evo po nekoliko crtica o knjigama kojima sam se bavio nekoliko posljednjih mjeseci. Ovdje ću navesti samo neke od njih, koje bi mogle biti korisne i drugima.

Pregledajte cijeli popis knjiga:

Nešto od onoga što čitam (406KB)

 

Okrugli stol “Djeca s posebnim potrebama – možemo li učiniti više?”

Udruga Stručni suradnici u predškolskom odgoju splitsko-dalmatinske županije održala je 25. travnja 2007. u Tvrđavi Gripe u Splitu okrugli stol za stručnjake i roditelje pod nazivom DJECA S POSEBNIM POTREBAMA – MOŽEMO LI UČINITI VIŠE?

 

Razna predavanja koja su se održala

Dani dječjih vrtića grada Zagreba : 12. – 23. svibnja 2003.

Djetinjstvo, razvoj i odgoj : Zadar – Nin, 23. – 24. svibnja 2003.

Predškolsko dijete, baka i djed : 13. prosinca 2000.

Mitovi u odgoju : 24. studenog 1997.

 

Ida Didacta u Zagrebu

U posjetu Ida Didacta u Zagrebu (12. svibnja 2006.) bili su članovi tima iz DV Cvit Mediterana u Splitu.

Cilj je nabava novih didaktičkih sredstava za rad Igraonice za potencijalno intelektualno darovitu predškolsku djecu, koja već nekoliko godina postoji u DV Cvit Mediterana u Splitu.