Igor Longo, psiholog i psihoterapeut

gsm: 098 904 3473
e-mail: igor.longo47@gmail.com
web: www.igor-longo.com

Roditeljstvo se može učiti

Roditeljstvo se može učiti

Roditelje su mnogi skloni olako okrivljavati za različita djetetova ponašanja. Pritom se polazi od pogrešne pretpostavke da roditelji znaju i mogu kontrolirati svoje dijete i sve činitelje koji na nj utječu. Savršeno roditeljstvo je tvorevina mašte, ono ne postoji, kao što ne postoji ni savršeno dijete. No, roditeljstvo se može učiti. Ova je knjižica namijenjena, prije svega, roditeljima koji su spremni za taj pothvat, koji su spremni sebi i drugima postaviti nova, prava pitanja.

Postavljajući takva pitanja i tražeći odgovore na njih otkrit će brojne stvari o sebi, o roditeljstvu, a istodobno će naučiti kako svome djetetu na 365 načina reći i pokazati da ga vole.

Autor

Iz recenzija:

Uvjerena sam u ispravnost načela daje najbolji način pomaganja djeci – pomoć njihovim roditeljima, a ova knjižica, kao svojevrsna radna bilježnica za roditelje, govori upravo o tome.

Postavljajući pitanja i iznoseći tvrdnje o obiteljskom ozračju, o vrijednostima, željama i potrebama djeteta i roditelja, autor postupno stvara sliku o kvalitetnom roditeljstvu.

Roditelji koji čitaju knjigu, a i ostale osobe koje se bave djecom, imaju prigodu propitati svoje stavove, spoznati nove mogućnosti ponašanja i odnosa te aktivno sudjelovati u ovoj “radionici za roditelje “. Za mnoge će ovo biti posve novo iskustvo. Ako mu se iskreno prepuste, otvorit će im se put ka kvalitetnijem roditeljstvu i stvaranju boljih odnosa u obitelji.

Prof. dr. se. Josipa Bašić

Čitajući ovu knjigu roditelji imaju prigodu dobiti kompetentne odgovore iz svakodnevnih odgojnih situacija a istodobno upoznati i provjeriti brojna svoja iskustva i stavove. Autor, naime, navodi mnoštvo korisnih i praktičnih prijedloga kako se roditelji mogu postaviti prema svojoj djeci u određenim situacijama te ih s punim povjerenjem potiče na otkrivanje vlastitih mogućnosti roditeljstva.

Tekst je i preporuka struke i rezultat autorove spremnosti i nastojanja da pronikne u bit roditeljstva. Knjiga će, stoga, zasigurno pomoći i svima onima koji žele postati sigurniji i svjesniji vlastitog djelovanja u odgoju općenito.

Mr. se. Ivon Hicela